Usluge

Ezoterija

Kreator cijelog svemira. U današnjem rječniku čovjeka često spominjan kao Bog – sveprisutna energija u raznim galaksijama, milijardama zvijezda i planeta. Prisutna je i na Zemlji kroz majku Gaiu, florom, faunom, tako i kroz čovjeka. Čovjek jest kroz svoju dušu ta božanska iskra, duša koja je bezvremenska i besprostorna, i nikada neće umrijeti, jer nikada nije ni rođena. Samo se seli iz tijela u tijelo u svojim inkarnacijama i ponovnim ciklusima rađanja i smrti fizičkog tijela. Kad ono iz nekog razloga više nije u funkciji, tada napuštamo tijelo.

Taj sveprisutan duh (kreator, Bog) je pravi dom svake duše, koja je dobila fizičku manifestaciju u obliku fizičkog tijela da bude dio beskrajnog carstva i sam kreator svog života na Zemlji u trećoj dimenziji, izražen kroz prostor, vrijeme i oblik. Da kroz svoje životno iskustvo u ovom životu skuplja i dobra i loša iskustva koja će integrirati u Stvoritelja na svoj način u svijetu dualnosti, da ono loše, tamu, transformira i transcendira u ono dobro i kreativno – svjetlost. Tu čovjek ima slobodnu volju, i to je osnovni zadatak svakog čovjeka.

Čovjek na Zemlji je dio te beskonačne i sveprisutne energije, prisutan u gustoći 3 dimenzije kroz svoje fizičko tijelo, misao, riječ, djelo – sve je energija transformirana na različite načine. Svaki čovjek, kroz svoju dušu, ima emociju, različiti potencijal i različitu misiju u svom životu.

1234

Kristaloterapija

viber_slika_2023-07-04_12-31-16-238

Izraz savršenog Stvoritelja, tj. Boga, prisutan je u svakom obliku, svuda, kroz različite kreacije. Čovjek bi u svom radu i izrazu trebao težiti savršenstvu, iako nije savršen. Grčki filozof Platon je oblikovao tu filozofiju kroz svetu geometriju u obliku 5 elemenata materijalnog svijeta: zemlja (heksaedar), voda (dodekaedar), vatra (troglasta piramida), zrak (ikosaedar) i eter (oktaedar).

Kroz zlatni presjek – matematički broj fi (matematička konstanta = 1,6180339887…) i Ludolfov broj pi (3,14), stvoren je cijeli svemir i sve što poznajemo. Primjeri se nalaze svuda u prirodi, flori, fauni, umjetničkim djelima. Ostaci svete geometrije i danas izgubljena znanja kroz povijest su prisutni svuda po svijetu u obliku drevnih monolitnih građevina i piramida koje su nekadašnji graditelji u dalekoj prošlosti koristili kroz prirodu i uskladili sve to za dobrobit čovjeka.

Primjer su bosanske piramide u Visokom, gdje posjetitelji dugim boravkom u njima iscjeljuju od kroničnih i teških oboljenja koja su medicinski dokumentirana. Na zdravlje čovjeka utječu i negativna zračenja iz svemira, tehnička zračenja naših uređaja i vanjskih postrojenja. Hrana koja je tretirana pesticidima i kemikalijama danas je sveprisutna i vrlo štetna.

 Također je vrlo bitno mjesto spavanja. Ispod zemlje postoje geopatogena zračenja koja se prostiru stotinama metara iznad površine. Budući da čovjek 1/3 života provodi spavajući, iznimno je bitno spriječiti eventualno geopatogeno zračenje na mjestu spavanja. S upotrebom radiestezije i viska dijagnosticiram mjesto spavanja i eventualna geopatogena zračenja. Korištenjem 6 kristala kalcita u matematičkom progresu zlatnog presjeka, u obliku heksagrama, stvara se zaštitna rešetka u obliku kugle, polumjera minimalno 17 metara, koja štiti od svih navedenih štetnih utjecaja. Čisti i uklanja iz hrane sve otrove. Time čovjek ima dugoročne benefite za svoje zdravlje u svom životnom prostoru.

Ayurveda

-(AYUS-ZIVOT, VEDA-MUDROST)-

Ayurveda je dio Veda – drevnih spisa s Himalaja. Iz prapovijesnih vremena potopljenih davnih civilizacija Lemurije i Atlantide, kada je čovjekov životni vijek prosječno trajao desetak puta više nego danas, koristeći ta zaboravljena znanja koja pružaju velike mogućnosti čovjeku u više smjerova svog života.

Korištenjem Ayurvede u svakodnevnom životu dobivamo sve temelje za zdrav i sretan život. Fizičko tijelo čovjeka samo je nakupina 5 elemenata prisutnih na planeti – eter, zrak, vatra, voda, zemlja, koji se manifestiraju u fizičkom tijelu kroz hranu i piće.

Univerzum je savršeni kompleksni “stroj” milijardi planeta i zvijezda u savršenom balansu i harmoniji..
Sam pojedinac, čovjek je Mikrokozmos u malome, cjeline Univerzuma-Makrokozmosa.
Kroz balans i harmoniju svog tijela ,kao sto je to Univerzum, dolazi do mira, ispunjenosti svog života i zdravlja…

Ayurveda uči da svako ljudsko tijelo sastoji se od različitog omjera 5 elemenata (vatra, voda, zrak, zemlja, eter) koje su manifestirane u 3 doše: Pitta (sadrži vatru i vodu), Vata (sadrži zrak i eter) i Kapha (sadrži zemlju i vodu).

Naše fizičko tijelo manifestira se kroz te tri doše koje su uvjetovane našim genom (majka i otac), odnosno karmom, uz utjecaj Jyotisha (položaj planeta prilikom našeg rođenja) i Vastua (mjesto stanovanja).

Zbog toga nije svaka zdrava hrana jednako dobra i hranjiva za svakoga. Da bi smo bili zdravi.. trebamo stvoriti uvjete da kroz hranu naše tijelo bude u harmoniji s Univezumom kroz balans svih 5 elemenata u ljudskom tijelu. Tih 5 elemenata u hrani se manifestiraju kroz 6 okusa: gorko, trpko, slatko, ljuto, kiselo, slano.

Utvrđivanjem po došama tipa tijela svakom pojedincu, preporučuje se koju vrstu hrane kroz omjer okusa je pojedincu potrebno povećati, a koju smanjiti. Samim time, tijelo je zdravije, mlađe i vitalnije.

viber_slika_2023-07-04_09-08-32-422

Bioenergija

Ljudsko tijelo sastavljeno je kao kompleksni sofisticirani uređaj. Uz fizičko tijelo, postoji više suptilnih tijela u kojem najbitniju ulogu za zdravlje ima energetsko tijelo, sastavljeno od 72000 nevidljivih kanala (nadija) koji po cijelom fizičkom tijelu opskrbljuju našu životnu energiju (pranu).

Ljudski organizam možemo usporediti slikovito sa sofisticiranim kompjuterskim uređajem. Hardver bismo usporedili s fizičkim tijelom, a softver s našim mentalnim tijelom, koje uz um – intelekt, emocije i naš identitet (ahankara), sadrži i mentalne stanice koje oblikuju sve u tijelu jer su povezane s DNK strukturom. Iz tog razloga ne postoji identičan fizički izgled.

Za normalan rad uređaja nužno je da ima nesmetan dovod električne energije. Čovjek također ima suptilno nevidljivo energetsko tijelo sastavljeno od 72 000 kanala nadija koji se spajaju u sedam glavnih čakri (korijenska, sakralna, solarna, srčana, grlena, čeona i krunska čakra). Kod disbalansa u tim čakrama nastaju problemi u fizičkim staničnim dijelovima tijela gdje je čakra blokirana.

Bioenergetskim tretmanom vraćamo u ravnotežu sustav čakri, fizičko i mentalno tijelo prirodno iscjeljuje i sprječava bolesti koje se mogu dogoditi potencijalno u budućnosti na fizičkom i mentalnom tijelu.

Zvukoterapija

Korištenjem drevne iscjeljujuće zdjele s Tibeta, koja je izrađena od pet pozitivnih metala na Zemlji (bronca, legure bakra, kositra, cinka i željeza), rezonantnom frekvencijom tih elemenata stvaraju se opuštajući tonovi koji dovode do duboke relaksacije ljudskog uma i tijela, pa čak i ponekad do vidljivih ozdravljenja na fizičkom tijelu.

Kada se zdjela svira, njeni zvučni valovi prožimaju prostor i ulaze u naše biće. Ti zvukovi imaju moć da uravnoteže našu vibraciju i energetske centre, oslobađajući blokade i potičući prirodne procese samoiscjeljenja. Zvukovi iz zdjele djeluju na naš nervni sustav, opuštajući ga i smanjujući stres. Također se smatra da ti zvuci usklađuju naše moždane valove, dovođenjem uma u stanje duboke relaksacije i meditacije.

Zvukoterapija se temelji na ideji da zvuk ima moćan utjecaj na naše tijelo i energetske centre. Vjeruje se da zvukovi mogu uskladiti našu vibraciju i potaknuti procese samoiscjeljivanja. Ključni elementi zvukoterapije su upotreba različitih zvučnih instrumenata poput gongova, tibetanskih zdjela, kristalnih zdjela, šamanskih bubnjeva, zvučnih vilica i drugih zvučnih frekvencija.

Istraživanja su pokazala da zvukoterapija može imati brojne koristi. Neki od njih uključuju smanjenje stresa i anksioznosti, poboljšanje sna, opuštanje mišića, podizanje energije, balansiranje čakri i poticanje kreativnosti. Također se može koristiti kao podrška u procesu iscjeljivanja od trauma ili kao dio holističkog pristupa tretiranju različitih zdravstvenih stanja.